Garantie bij ALPHA PARTS

Uiteraard is het voor ons heel erg belangrijk dat uw aangekochte artikel naar behoren werkt en dat u tevreden bent met de producten die u bij ons bestelt. Op alle door ALPHA PARTS geleverde producten is de wettelijke garantietermijn van toepassing. Producten die u bij ALPHA PARTS heeft aangeschaft staan voor deugdelijke producten van kwaliteitsmerken. Voor de meeste producten die we verkopen geldt een fabrieksgarantie van 2 jaar. 
U mag verwachten dat een door ons geleverd product naar de redelijke verwachtingen fungeert. Mocht het product toch binnen de garantieperiode defect raken, en dit defect is buiten uw schuld ontstaan, neem dan contact met ons op zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. Buiten de wettelijke garantietermijn wordt bij veel producten de garantie uitgebreid met fabrieksgarantie. 

Helaas vallen ook wat situaties logischerwijs buiten de garantie:

  • Defect en/of schade die is ontstaan door onjuist montage van het product
  • Defect en/of schade die is ontstaan door onjuist gebruik van het product
  • Normale slijtage
  • Beschadiging door opzet of nalatigheid
  • Producten niet meer in originele staat (na reparatie of onjuiste installatie door derden bijvoorbeeld)

Natuurlijk is ons primaire doel dat u tevreden bent met uw aankoop! Valt een product niet (meer) onder de garantie maar u ervaart toch problemen? Neem contact met ons op en we zullen ons uiterste best doen om uw probleem op te lossen.

Wettelijke garantie

De fabrieksgarantie doet niks af aan de wettelijke garantie. Op alle artikelen is een wettelijke garantie van toepassing. Een wettelijke garantie betekent dat een product datgene is of moet doen wat u er (in alle redelijkheid) van mag verwachten. Veel fabrieken geven aanvullende garantie op hun artikelen, soms dient hiervoor een registratieformulier (online) te worden ingevuld. Uiteraard zal dit dan duidelijk vermeld staan in de handleiding die u bij het artikel krijgt.

Wanneer gaat de garantie in?

Fabrieksgarantie en wettelijke garantie gaat altijd in vanaf de aankoopdatum, uw factuur is direct uw garantiebewijs en de datum op de factuur geeft de start-datum van uw garantieperiode weer.

Garantievoorwaarden

U kunt zich beroepen op garantie als een product niet goed werkt en/of er een gebrek is dat buiten uw schuld is ontstaan. Belangrijk is dat het artikel volgens de instructies en richtlijnen in de handleiding is geïnstalleerd, indien dit duidelijk niet het geval is kan ALPHA PARTS geen garantie verlenen. Tevens is de garantie niet overdraagbaar, dus heeft u een 2e hands artikel gekocht via bijv. Marktplaats dan kan er geen garantie bij ALPHA PARTS worden geclaimd voor dit artikel.

Heeft u een probleem met een product dat niet onder de garantie valt? Neem a.u.b. contact op met ons. We zien niets liever dan dat u tevreden bent en willen graag kijken of we een passende oplossing kunnen verzinnen voor uw probleem.

Is uw vraag nog niet geheel beantwoord? Wij helpen u graag verder!

 

mail@
alphaparts.nl

 

 

06 24141595

 

 

06 24141595

 

Als wij niet beschikbaar zijn, nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op wanneer u uw gegevens achter laat via de e-mail of WhatsApp.