Infrarood panelen van TeploCeramic / Sunway

Kenmerken van goede panelen

Een goed infraroodpaneel is een paneel met een hoog stralingsaandeel, een goede regelbaarheid, weergegeven als een korte opwarmtijd, en een stevige constructie. Met behulp van NEN-EN-IEC 60675-3 [16] bepalen we het stralingsaandeel en de opwarmtijd.
Wat onderscheidt een goed elektrisch infraroodpaneel?
■ Het oppervlak heeft een goede stralingsemissie en is bijvoorbeeld gemaakt van gepoedercoat staal, glas, gecoat aluminium of keramiek;
■ Het is stabiel gebouwd met een stijve constructie;
■ De meeste warmte moet aan de voorzijde (vertrekzijde) worden afgegeven. Dat betekent een goede achter-isolatie van het paneel;
■ Het systeem heeft een hoge stralingsefficiëntie, getest volgens NEN-EN-IEC60675-3;
■ Gelijkmatige verdeling van de warmte over het oppervlak.

Een keurmerk voor elektrische infraroodpanelen is anno 2022 in ontwikkeling.

Opbouw van het paneel

1. Het verwarmingselement is de nichrome draad in dubbele isolatie. In de regel wordt het gebruikt in hoogovens, waarvan de bedrijfstemperaturen duizenden keren hoger zijn dan in de verwarming. Hierdoor is de levensduur van het paneel vanaf 30 jaar. Dubbele isolatie van het verwarmingselement elimineert volledig de risico's van spanningspieken, oververhitting en kortsluiting.

2. De voorkant is, in dit voorbeeld, een porseleinen tegel. Het is geperst granietkruim met onzuiverheden van zand, klei en andere componenten. Dit materiaal is gekozen voor de voorkant, omdat het duurzaam en duurzaam is, niet onderhevig aan vernietiging onder invloed van vocht en hoge temperatuurindexen. Voor slagvastheid is de keramische tegel bedekt met een laag glazuur van 1,5 mm dik, waardoor het oppervlak glanzend wordt. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een metalen, glazen / spiegel uitvoering.

3-4. Binnenvulling – sandwich uit meerdere materiaallagen (hittebestendige, isolerende, hittebestendige lagen). Hierdoor is de temperatuur van de achterkant in de infraroodstraler ongeveer 50℃.

5. De speciale milieuvriendelijke oplossing met vier componenten, die alle elementen van de kachel met elkaar verbindt. Wanneer het stolt, verandert het paneel in een monoliet. Dankzij de verbindingsoplossing zit het verwarmingselement stevig vast en komt het niet in contact met lucht, waardoor de kans op schade tot nul wordt gereduceerd.

6. De omkasting is gemaakt van metaal. De dikte van het metaal is 1 mm - zorgt voor de sterkte en duurzaamheid van de kachel. Beschildering van de carrosserie is - Italiaanse poederverf. Dubbele kleuring binnen en buiten met verder bakken in de speciale oven. De omkasting is hierdoor vochtbestendig.

7. Infraroodgolf; de lengte is 8,33 micrometer (langgolvige straling). Veilig en comfortabel voor mensen. De straling verwarmt o.a. de muren van de kamer. Hierdoor wordt warmte lang opgeslagen / afgegeven. Het heeft een gunstig effect op de menselijke gezondheid, verhoogt de immuniteit en versnelt het proces van celregeneratie.

 

Isolatie achterkant paneel

Hoe beter een infrarood paneel aan de achterkant geïsoleerd is, hoe minder warm het wordt aan de
achterkant, dus minder warmteverlies. Dit verhoogt de warmteopbrengst aan de voorkant.
In de panelen van TeploCeramic word basalt karton als isolator toegepast

Karton basalt zijn superdunne vezels waaraan specifieke bindende elementen worden toegevoegd.
Basalt karton wordt gebruikt voor thermische isolatie van gebouwen, pijpleidingen, kachels en open haarden.
Het wordt ook toegepast als een brandwerende coating voor huishoudelijke en industriële apparatuur.

Kenmerken:

- toepasbaar bij temperaturen van -200 tot +900 gr.C.
- bevat geen schadelijke stoffen vrijkomen. Dat is de reden waarom het gebruik ervan is toegestaan zoals de farmaceutische industrie, de voedingsindustrie, de microbiologie.
- weerstand op hoge temperatuur en niet-ontvlambaarheid. Dit materiaal begint te pas smelten bij een temperatuur van 1000 gr.C.
- lage hygroscopiciteit (vochtopname uit de lucht), die niet verandert gedurende de gehele levenscyclus.
- bestand tegen trillingen.
- bestand tegen de inwerking van micro-organismen, schimmels, etc.
- biedt extra geluids- en warmte-isolatie.

 

Glas, metaal of kunststeen

Metaal geleid beter dan glas. Glas heeft vaak een mooier design en laat de warmte ook goed door, echter iets minder goed dan metaal. Een metalen infrarood paneel is sneller op temperatuur, maar koelt ook sneller af als het paneel uit gaat. Het duurt langer voordat een glazen infrarood paneel op temperatuur is, maar het paneel houdt de warmte wel langer vast wanneer het uit gaat. Kunststeen maakt gebruik van het warmte accumulerende vermogen van steen. Deze techniek houdt in dat de warmte (energie) wordt opgeslagen en dus ook na uitzetten van de verwarming, nog steeds warmte afgeeft tot wel 30-50 minuten. Dit verhoogt het warmtecomfort en de kosten worden verlaagd.

 

Veiligheid

1. Verwarmingselement van het gesloten type. Dubbele isolatie van de kachel zorgt voor de veiligheid van het apparaat zonder het risico van oververhitting en kortsluiting. Het beschermingsniveau van de schaal (IP 54) maakt het gebruik van verwarming in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid mogelijk.

2. Alle modellen hebben bevestigingen met speciale veiligheidssloten. Het is niet mogelijk om de kachel uit de beugel te halen door hem naar u toe te trekken.

3 Het paneel is bestand tegen spanningsdalingen. Alle producten hebben beschermingsklasse II - het verwarmingselement wordt beschermd door de dubbele isolatielaag. Het elimineert volledig de penetratie van stroom "op het lichaam". U kunt het paneel veilig aan laten staan ​​en de kamer voor een lange tijd verlaten.

4. Het paneel werkt stil.

5. Alle apparaten zijn voorzien van een drieaderig snoer. De stekkerverbinding heeft ook het aardingscontact. Daarom elimineert elke beschadiging van de interne isolatie het optreden van spanning op de metalen behuizing van de verwarming.

6. De temperatuur van de achterwand van het paneel is ca. 50 gr.C. Dit betekent dat de muur, waar het paneel hangt, nauwelijks wordt verwarmd. Het elektrische paneel kan in houten huizen worden geïnstalleerd zonder het risico dat het hout uitdroogt. 

 

Milieuvriendelijkheid

1. Uitgestraald door het paneel infrarood golven, 8,33 mcm lang – zijn veilig voor de mens. Comfortabele warmte is vergelijkbaar met de warmte van de verwarmde steen.

2. Bij de productie van de heater worden alleen milieuvriendelijke en veilige componenten van hoge kwaliteit gebruikt. Keramisch graniet – heeft de lage achtergrondstraling, nichrome – in dubbele isolatie, Italiaanse poederverven.

3. Elektriciteit is de meest zuivere energiebron die schade aan het milieu uitsluit.

4. De monolithische constructie van keramisch paneel verhindert luchttoegang tot het verwarmingselement. Het resultaat is dat er geen zuurstof wordt verbrand, er hoeft niet constant te worden gelucht.

5. Infraroodverwarming droogt de lucht niet uit. Dit zorgt voor het behoud van de comfortabele luchtvochtigheid in de ruimte. De lucht is niet te droog en daarom drogen de slijmvliezen niet uit, is er geen droge huid op de handen en het gezicht.

6. In tegenstelling tot convectieverwarming circuleert de infraroodstraler het de lucht / stof niet. De lucht in de verwarmde ruimte blijft altijd schoon en fris.

 

Levensduur

De techniek waarmee de infrarood stralen gemaakt worden bepaalt niet alleen de
stralingscapaciteit maar ook de levensduur. Een infrarood paneel met een goede techniek die een
lange levensduur heeft, zal altijd ook een goede oppervlakte temperatuur hebben die gelijkmatig
over het hele paneel verdeeld wordt.

 

CE TUV keur infrarood panelen

De infrarood panelen van TeploCeramic / Sunway zijn o.a. voorzien van het CE TUV keurmerk.

(Elektrische) infraroodpanelen vallen binnen de bepalingsmethoden zoals beschreven in de productnorm
NEN-EN-IEC 60675. Zie onderstaand de certificaten.


Over TeploCeramic

"Teploceramic" LLC is een Oekraïens productiebedrijf

De missie is om mensen te helpen de behaaglijke warmte en het comfortabele microklimaat te vinden.
Het doel is om milieuvriendelijke, veilige en zuinige infrarood panelen te produceren.

- Teploceramic – infraroodpanelen op basis van keramisch graniet
- SunWay – metalen en glazen infraroodstralers

“Teploceramic” produceert producten op basis van eenvoudige en begrijpelijke levenscriteria: veiligheid, milieuvriendelijkheid, zuinigheid en comfort.

 

Voordelen van infraroodverwarming

  • Lage investering in vergelijking met andere verwarmingsinstallaties
  • Lage werkingskosten in vergelijking met andere verwarmingsinstallaties
  • Werkt zonder verwarmingsketel of boiler… u spaart dus ruimte
  • Makkelijk te installeren
  • Zeer onderhoudsarm
  • Geen CO2 productie
  • Geen brandstoftransport en –opslag
  • Werkt zonder schoorsteen
  • Geen warmteverlies: de elektrische energie wordt volledig omgezet in warmte
  • Geen stofcirculatie