• ALPHA PARTS IS ER VOOR DE ZAKELIJKE ÉN PARTICULIERE MARKT
  • INFRAROOD VERWARMING, LUCHTBEHANDELING, WTW-UNITS, VENTILATOREN EN OVERIGE TECHNISCHE INSTALLATIEMATERIALEN
  • BEDRIJVEN VRAGEN EEN OFFERTE AAN VOOR DE SCHERPSTE PRIJS

Hybride (3 in 1) keramische panelen


Serie TCH

Hybride infrarood panelen keramisch (infrarood + convectie + warmteopslag) met aan/uit schakelaar

Serie TCH-RA

Hybride infrarood panelen keramisch (infrarood + convectie + warmteopslag) met thermostaat


Efficiënt verwarmen met hybride infrarood panelen

Dankzij de combinatie van twee verwarmingsprincipes: infrarood en convectie, is het mogelijk om een hogere warmteoverdracht te bereiken. Dit houdt in dat u eerder een comfortabele temperatuur ervaart en dus ook eerder de verwarming uit kan zetten. U bespaart gegarandeerd energie met de hybride infrarood panelen. Door de combinatie van verwarmingsvormen, ontstaat er snel een gelijkmatige doordringbare warmte in de kamer.

In het paneel bevindt zich een keramische plaat die tot 95 °C verwarmt. Koude lucht wordt langs de onderkant aangezogen en zal na verwarming opstijgen. De lucht stroomt door een speciale opening aan de bovenkant en aan de zijkant van het paneel, dankzij convectie. Er is hier geen blazer voor nodig, zodat het paneel stiller is. De verwarmde lucht verspreidt zich door circulatie door de ruimte.

De infrarood straalt oppervlakken of objecten in de ruimte aan. Daar wordt de straling omgezet in warmte. De afgifte van deze straling wordt geoptimaliseerd middels een speciaal toegepast reflecterend vel dat stralingsoverdracht maximaliseert. Met de stralingswarmte kunt u selectief bepaalde delen van de ruimte verwarmen.

Daarnaast werkt het paneel op basis van stralingswarmte, onder andere door de toepassing van een kunststeen (dit bestaat uit geperst graniet en een mengsel van klei en zand) bij keramische panelen. Het systeem maakt gebruik van het warmte accumulerende vermogen van de steen. Deze techniek houdt in dat de warmte (energie) wordt opgeslagen en dus ook na uitzetten van de verwarming, nog steeds warmte afgeeft tot wel 30 minuten. Dit verhoogt het warmtecomfort en verlaagd de energiekosten.

De combinatie van de twee verwarmingssystemen zorgt voor efficiëntie en een gemiddeld lagere belasting van de stroomgroep.