Retourneren

  • Tot 14 dagen na levering
  • Snelle terugbetaling van uw retour

Retourinformatie

Het is voor ons erg belangrijk dat u tevreden bent met de aangekochte artikelen bij ALPHA PARTS. Voldoet het product niet aan uw verwachtingen dan kunt u de overeenkomst binnen 14 dagen na ontvangst van de producten herroepen.

Retouradres

Het adres om het product naar te retourneren is:

ALPHA PARTS
Boeg 32, 7891 MR Klazienaveen

Belangrijke informatie betreffende uw retour

  • Zichttermijn van uw artikel(en) is 14 dagen na ontvangst. Binnen dit zichttermijn kunt u gebruik maken van uw herroepingsrecht door ons een e-mail te sturen met uw retouraanvraag (verzoek om retournummer). Na herroeping heeft u nog 14 dagen om de producten naar ons terug te sturen.
  • De retourartikelen dienen compleet, niet-geïnstalleerd en onbeschadigd te zijn wanneer ze bij ons aankomen.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor het retourneren van het product en ook voor de staat waarin het bij ons arriveert. Verpak het product zorgvuldig om transportschade te voorkomen. Bij retourneren van producten zijn de kosten voor het terugsturen voor rekening van de koper.
  • Binnen de zichttermijn mag het artikel uit de verpakking worden gehaald, bekeken en getest worden zoals u dat in de winkel zou doen. Let er wel op dat er tijdens het bekijken en testen geen beschadigingen ontstaan zodat het artikel in originele staat blijft.
  • Ontstaat er tijdens de zichtperiode toch schade aan het artikel en/of is het artikel daadwerkelijk geïnstalleerd dan bent u zelf aansprakelijk voor waardevermindering. Een eventuele waardevermindering zullen van het retourbedrag afhalen. Wanneer er sprake is van waardevermindering dan zullen wij direct na constatering contact met u opnemen. Wij behouden ons het recht voor om geretourneerde goederen te weigeren i.v.m. slechte staat.
  • Het artikel zit in de originele onbeschadigde (fabrieks)verpakking en is niet beschreven of beplakt.
  • Maatwerk artikelen (artikelen die we speciaal voor u op maat hebben geproduceerd/laten produceren en/of we in speciale RAL kleur hebben gemaakt) zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht en kunnen dan ook niet retour gestuurd worden.

Vergoeding voor retouren in beschadigde (fabrieks)verpakking

Onze infraroodpanelen worden verzonden in een fabrieksverpakking voorzien van een type aanduiding met overige specificaties. Kortom de fabrieksverpakking is maatwerk voor elk paneel. Voor het verzending wordt de doos met het infraroodpaneel omwikkeld met een beschermende doorzichtige folie. Dit voor de bescherming van het paneel maar ook voor de bescherming van de doos. Immers, paneel en doos horen bij elkaar! 

Graag ontvangen wij  bij retournering het artikel in de originele onbeschadigde (fabrieks)verpakking welke niet is beschreven of beplakt.

Bij retouren met een onbruikbare (fabrieks)verpakking vergoeden wij maximaal 50% van het aankoopbedrag.

Aanvragen retournummer

U kunt uw retournummer (RMA-nummer) uitsluitend per e-mail aanvragen met vermelding van het ordernummer of factuurnummer, het artikelnummer en de reden van retournering. Bij alle correspondentie over deze zending het retournummer gebruiken en deze tevens te vermelden op de retour doos en de bij te sluiten paklijst.
De retourzending dient zo spoedig mogelijk, bij voorkeur binnen 5 werkdagen maar uiterlijk 14 dagen na het toekennen van het retournummer te worden teruggestuurd.

Retourzendingen zonder een retournummer worden niet in behandeling genomen en er volgt derhalve geen creditnota.

Verwerking van retouren

Bij binnenkomst van de retourzending, wordt deze direct verwerkt. Eventueel vervangende artikelen worden zo spoedig mogelijk verstuurd. Indien u geld van ons terug krijgt (aankoopbedrag + eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending), verwerken wij deze terugbetaling zo snel mogelijk (ca. 14 dagen) na ontbinding/herroeping van uw order (we mogen wachten met de terugbetaling tot wij de bestelling hebben ontvangen of tot u heeft aangetoond deze te hebben teruggestuurd). Het is afhankelijk van de snelheid van uw bank wanneer het geld op uw rekening staat. Wij crediteren u het bedrag via de betaalmethode die u gekozen heeft bij uw bestelling.

Producten ruilen

De verkeerde maat gekozen of toch liever een andere kleur gewenst? Ruilen is natuurlijk ook geen probleem. De procedure van het te ruilen artikel is hetzelfde als bij retourneren. De artikelen kunnen volgens onderstaande stappen worden teruggezonden en wij zullen het aankoopbedrag terugstorten van de artikelen die u terug stuurt. De gewenste artikelen kan vervolgens via de site worden besteld op dezelfde manier waarop u al eerder een bestelling heeft geplaatst.

Is uw vraag nog niet geheel beantwoord? Wij helpen u graag verder!

 

mail@alphaparts.nl

 

 

06 24141595

 

 

06 24141595

 

Als wij niet beschikbaar zijn, nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op wanneer u uw gegevens achter laat via de e-mail of WhatsApp.